SUNDLERS GULDKANTER

Brighton, London, Nice, Berlin, Salamanca, Stockholm, Mölle, Smögen, Österlen, Sälen, Göteborg, Beijing, Uganda, Mettlach…

SUNDLERS GULDKANTER

Det ska vara roligt att gå på gymnasiet. Därför ”guldkantar” vi dina studier. Vi har gemensamma guldkanter där hela skolan deltar såsom julcup, friluftsdagar, teaterbesök och talangjakt, händelser som stärker sammanhållningen och ökar trivseln. Du får dessutom ta del av guldkanter som förgyller just dina studier på respektive program. Mer om det finns att läsa under ”program”.

Fotoutbildning

Oavsett vilket program du går kan du välja Fotokurser inom individuellt val. Vi har två fotokurser på vardera 100 poäng, Fotografisk bild 1 och 2, som ges i ett runt härligt fotohus. Här får du lära dig att göra bilder inom många olika områden och förbättra dem i bildbehandlingsprogram. För att få nya perspektiv åker vi på fotoresor och utflykter. Ibland går resan utomlands, en fotoresa gick till exempel till Island. Schyssta systemkameror får du låna av oss. Häng med på ett bildäventyr! Kolla in youtube-klipp om fotoutbildningen på Sundler.

Resor utomlands

En av våra guldkanter som glimmar lite extra är vår internationalisering av gymnasiet. Programmen förgylls av möjligheter att studera eller praktisera utomlands. Går du ett högskoleförberedande program åker du till England för studiebesök och språkstudier. Du har möjlighet till ytterligare en språkresa. Om du läser moderna språk steg 5. Om du går ett yrkesprogram har du möjlighet att göra en av praktikperioderna utomlands. Just nu erbjuds Malta, Kina, Uganda och Tyskland. Läs mer om programmens internationella guldkanter under respektive program.

Äventyrsresor

Om du läser idrott och hälsa 2 får du åka på äventyrsresor. Där utmanas du av olika aktiviteter på land, till sjöss och på höga höjder under årets olika årstider. Kursen väljer du inom individuellt val och inte en tråkig minut utlovas.


Ung företagsamhet (UF)

Tillsammans med andra får du prova på att starta och driva ett eget företag. Det gör du inom kursen Entreprenörskap som du kan välja som individuellt val. Ta fram din kreativa ådra och säljaren i dig. Vinsten behåller ni!

Besök och resor inom Sverige

Vad sägs om besök på lokala företag i Vårgårda, Volvo i Göteborg, UF-mässor och Kunskaps- & framtidsmässan, Kolmårdens djurpark, Kungliga slottet i Stockholm, teatrar, museer, högskolor och universitet, SVT, firande av Nobeldagen på Borås Högskola, Bokmässan, Liseberg, Sälen och Smögen. Omvärlden tar sig även till Sundler. Varje år har vi intressanta föreläsare på besök hos oss. Vilken förmån!

Talangjakt

Vi gör som Idol, vi scannar av skolan i jakt på talanger och låter dem sedan tävla. I februari varje år är Kulturen full av en förväntansfull publik som njuter av Sundlers egen talangjakt. En succé varje år.

Tycker du om musik? Här kan du utvecklas i din musikalitet genom att välja till sång- och musikkurser. Var med i talangjakten du också!

Julcup

En dag i december möts alla klasser i en gigantisk klasskamp där det görs upp inom innebandy, volleyboll och bäst utklädnad. En uppskattad och fartfylld tillställning där alla har kul.

Sundlergymnasiet 

En skola där stort fokus ligger vid personlig utveckling.


©2022 All Rights Reserved